Behandlingar

Naprapati

Naprapati är en behandlings form som syftar till att återställa rörelsestörningar i och omkring kroppens leder så att risken för värk och belastningsrelaterade skador minimeras. Målsättningen är att behandla själva orsaken till det man besväras av, inte endast själva symptomen. Med återställd funktion i kroppen reduceras eller försvinner helt de symptom som man besväras av.

Vi vill ha bestående resultat varför vi är noggranna med att undersöka och göra tester så att rätt behandlig ges. Vi undersöker vanligtvis patientens allmäntillstånd, tidigare besvär, neurologisk status samt led– och muskelfunktion.

Efter behandlingsperioden kompletterar vi med träningsråd för att minska risken att besvären återkommer.

Vi använder oss av flera behandlingstekniker där ledmanipulationen är den viktigaste. Den genomförs med små specifika handgrepp med höghastighet, men med så lite kraft som möjligt.
Vi behandlar även med stretching, triggerpunktsbehandling, retström, microström samt en ”ledtöj” som kallas mobilisering. Ett Naprapatbesök tar 30-45 minuter.

Akupunktur

Akupunkturens verkningsmekanism är att man frigör kroppens egen signalsubstans för att på så sätt lindra smärta och aktivera kroppens förmåga att läka sig själv. Man kan också skapa normal funktion i kroppens styrsystem.